Beck´s pärjäsi mukiin menevästi (2.5/5)


Beck´s -olut maistui saksassa työskenteleville brittirakennusmiehille tv-sarjassa "Näkemiin vaan, muru". Siksi myös uusmaalaisten palomiesten oli kokeiltava samaa tuotetta. Tv-sarjan britit kuitenkin juopuivat kovin usein, kun heidän kanssaan samaan kuvaan astui Beck`s. Suomipalomiehet eivät silti tulleet humalaan ollenkaan, sillä he valitsivat laseihinsa Beck`s Blue Non Alcoholic  -version, jossa alkoholia on vain nimeksi, 0,3%. Tällä alkoholipitoisuudella tuote lasketaan alkoholittomien juomien joukkoon.



Beck´s Blue tarjoutui pöydälle työvuoron jälkeisen lumiurakan jälkeen, joten kyselyaukolla alkoi selvästi olla kutina, jolle haettiin kesyttäjää alkoholittomasta oluesta. Oluen hankkimisessa meinasi tulla ongelmia, kun testattava materiaali tuttuun tapaan hankittiin kahdessa erässä. Toiseen etätestauspisteeseen Beck’siä ei meinannut löytyä millään, ja alkoi kadonneen Beck`s Bluen metsästys. Vasta viides kerta toden sanoi, ennen tuotteen löytymistä koluttiin neljä liikettä ja kolme eri kauppaketjua. Sitä ei löytynyt sellaisenkaan kauppaketjun valikoimasta, jonka älypuhelinsovellus uskotteli tuotetta olevan saatavilla. Lopulta Beck’s löytyi saman kauppaketjun liikkeestä kuin ensimmäiseenkin etätestauspisteeseen.

Ja sitten kun se löytyi, matkaan lähti aiemmista vahingoista viisastuneena kaksi pulloa. Toista ryhdyttin jäähdyttämään kiivaasti pakastimessa ja toista maltillisesti jääkaapissa.



Rivakka kaatoteknniikka saa jääkaappikylmänä aikaan hyvännäköisen kuohkeahkon vaalean vaahdon, joka viipyy lasissa hetken.  Liikaa kameraa asetellessa, vaahto alkaa vähitellen haihtua. Haihtuessaan se hieman tarttuu reunoille. Jämäkämmin kylmää, oikeastaan pakkasta annetulle ja selvästi kylmemmälle oluelle ei käy vaahdon kanssa samoin, kylmänä mutta ei suinkaan jäisenä, oluena Beck`s Blue ei nosta samalla tavalla vaahtoa, vaan vaahto jää vaatimattomaksi.

Tuoksu on hento, tyypillinen lager-oluen tuoksu. Osaava haistelija löytää sieltä ruohoa ja muita yrttejä, mutta palomies vain perusoluen sopivan käryn, joka ei ole luotaan työntävä, vaan päinvastoin.




Maku on tervähkö, joka vähitellen huvetessaan jättää jälkeensä vahvan raudan aromin, josta myöhäisemmässä vaiheessa pilkahtaa ripaus teollista tai teennäistä efektiä. Efektikulku on selkeämpi pakkasesta otetussa oluessa, kun jääkaappijäähdytteisessä versiossa efektit kulkevat tasaisemmin. Ennen kahden pullon ehtymistä, suu ilmeisesti alkaa tottua Beck`s bluehen, eikä sivu- ja jälkimaut iske enää  samalla tavalla läpi.

Toinen testaaja joi Beck`sinsä kylmänä suoraan pullosta. Ennen testiä mieleen tupsahti ajatus, että tämän on pakko olla hyvä bisse, kun alkoholiakin on jätetty 0,3%:n verran. Alkuun maku tuntui hyvältä, mutta myös suoraan pullosta nautittuna pienoinen raudan sivumaku puski pintaan. Pullo kyllä tyhjeni tästä huolimatta melko nopeasti, ja sitä eittämättä vauhditti niin ikään jämäkkä lumisavotta.

Arvio: 2,5

Arvion luotettavuus: Beck’s:iä arvioitiin monelta kantilta. Toisaalta arviossa on luotettava määrä juotua aineistoa, mutta toisaalta tutkintatapa oli leveähkö. Maistelijat kuitenkin luonnehtivat Beck’siä samaan tyyliin, joten ehdoton konsensus oluesta löytyi.





Kommentit