Italialainen ori nimeltä Peroni (1.5/5)

Nousiko italialainen ori takajaloilleen?


Bisseystävällisillä palomiehillä oli taas karmea oluenjano. Huonosti siedettävään vaivaan oli kertakaikkiaan keksittävä jotakin, mikä nollaisi päälle iskeneen tilanteen. Lähikaupasta  tarttui matkaan hyvää enteilevä, hienoon lasipulloon laitettu Peroni Libera 0.0%. Maltoimme sen verran mieliämme, että jätimme juomat kylmenemään iltaa varten. Kun taivas tummeni, oli aika päästää italialainen ori irti. Tässä lahjomaton arviomme.

Kaadoimme bisset olutlaseihimme ja aloimme tarkkailla vaahtoa ja väriä silmämunat kovina. Juoma keimaili lasissaan kovin kirkkaana, se näytti enemmänkin siideriltä tai kuohuviiniltä kuin bisseltä. Vaahto sen sijaan oli erinomaisen hyvä, mikä palautti proseccomaiset ajatukset bissenhuuruisiin tunnelmiin. Vaahto pysyi lasissa todella pitkään. 




Siiderimäinen väri, komea vaahto.




Kuohujen ja vaahtopäiden tarkkailun jälkeen vedimme nopeat henkoset, jotka kirvoittivat äänihuulet kriittiseen liikkeeseensä. "Ei kannata liikoja odotella", vanhempi haistelija totesi pelkän tuoksun perusteella. Äänensävy oli varma.

Sitten koko päivän mittainen odottelu palkittiin ja päästiin viimein maistamaan. "Olut iskee makunystyröihin, on siveellisesti sanottuna heikko. Seuraavilla huikilla heikko ensivaikutelma tasoittuu, mutta maku ei lähtenyt missään vaiheessa käyntiin", nuorempi maistaja totesi.

Peroni Liberasta maistui läpi toisille alkoholittomille oluille ominainen "teollinen" sivumaku, mikä ei kuitenkaan ollut sieltä jyrkimmästä päästä. 


Pulloissa on tyylikäs kruunukorkki.

Muualla olutta luonnehditaan viljankeltaiseksi, keskitäyteläiseksi, miedosti humaloiduksi, viljaiseksi ja raikkaaksi. Nollapistenollabisse luonnehtii Peronia laimeaksi, jonkin verran vetiseksi ja jonkin verran luonteettomaksi. Italialainen ori paljastui ruunaksi, joka toimenpiteen jäkeen oli tullut kovinkin säyseäksi. Peroni Libera on lager-olut, joka ei tarjoile ihmeitä, eikä oikeastaan keskinkertaisuuttakaan.

Arvio 1.5/5

Arvion luotettavuus: Arvio keinahteli, mutta konsensus löytyi. Arvioitsijat kävivät asiallisen mutta pontevan sananvaihdon siitä, että pitäisikö arvion alkaa numerolla yksi vai numerolla kaksi. Reilunkaan artikuloinnin jälkeen emme päässeet asiassa selvään yksimielisyyteen. Toinen piti Peronia heikkona, toinen taas olisi tyrkyttänyt tarjolle arvosanaa keskinkertainen miinus. Ratkaisu löytyi kerrasta poikki -mallisen kädenväännön jälkeen, jossa tulos ei jäänyt arvailujen varaan. Puolitoista pinnaa Peronista ja sillä hyvä.


Tilannekuva ennen H-hetkeä






Kommentit