Paikoillenne, valmiit - Brooklyn IPA! (3.5/5)

Alkoholiton Brooklyn Special Effects IPA
- kesäistä settiä.

Alkoholiton Brooklyn Special Effects IPA (0.4%) kuuluu brändiin, joka on peräisin Amerikasta. Palomiesten pöytään löytyneet bisset olivat kuitenkin valmistettu naapurissamme Ruotsissa.

Alkoholittoman Brooklyn IPA:n kerrotaan saavan makunsa Cascade- ja Citra -katkerohumalista. Niistä kuulemma periytyy intensiivinen sitruksinen, hedelmäinen ja gerippimäinen luonne. Valmistuksessa myös käytetyistä Mosaic- ja Amarillo-kuivahumalista puolestaan väitetään antautuvan olueen kirpeän, hedelmäisen, mangoisen, sitruksisen ja hieman yrttisenkin maun.

Palomies haistaa Brooklynin alkoholittomasta IPA:sta hyvän, kesäisen ja raikkaan tuoksun. Se kehottaa  pontevasti maistamaan.

Oluen päälle muodostuu hyvä, kuohkea ja vaalea vaahto, joka ei säily kauan. Siksi ensimmäinen hörppy  kannattaakin siten kulauttaa  nopeasti.

Väri on vaalea, samea, vähän tiskivesimäinen.

Alkoholiton Booklyn IPA avattuna
- ei ravistettuna.

Ensisiemaus on jännittävä. Siitä tuntuu puuttuvan jotakin. Missä on se IPA-bissen terävähampainen puraisu? Pitää kuitenkin malttaa hetki, sillä puraisu saapuu viiveellä ja vähitellen mutta ei ota sellaiseen kipakkaan otteeseensa. Parin, kolmen kulauksen jälkeen Brooklyn IPA alkaa kuin ihmeen kaupalla tarjoilla syvyyttä - ja sehän toimii. Sitä ei ensisiemauksesta välttämättä olisi uskonut.

Kevyt ja lievästi katkera IPA on kesäinen ja helposti kipattava. Se passaisi mukavasti rantapelien tauolle. Kun osaavampi maistaja iskee pöytään luonnehdintansa kirpeästä, hedelmäisestä ja sitruksisesta mausta, saattaa palomieskin allekirjoittaa senkaltaisia vivahteita. Ja siinä allekirjoitellessa voisi juoda helposti toisenkin alkoholittoman Brooklyn IPA:n. 

Testikappale pistää jälkijunassa hieman röyhtäyttämään, soudi muistuttaa hyvästä IPA:sta.

Arvio: 3.5/5

Alkoholiton Brooklyn IPA on sonnustautunut
Spiegelau-asusteeseen.
 

 

Arvion luotettavuus: Arviota on pidettävä vähintään luotettavahkona. Oli maisteltava ihan koko pullollinen, että arvio onnistui. Olikin jännää, miten arvio parani välttelevästä hyvään pullon  ensimmäisen puoliskon aikana. Palomiehet löysivät helposti konsensuksen kolmepuolikkaasta pisteytyksestä. 




Kommentit