Fentimans Ginger Beer - Do gingers have a soul? (0.5/5)

 

Fentimans Ginger Beer -inkivääriolut yritti
vakuuttaa  palomiehet.

Tänään testaajakaksikko otti testiin alkoholittoman Fentimans Ginger Beer (0,5%) -inkiväärioluen. Inkivääribisset ovat molemmille testaajille suht tuntematon käsite, mutta toinen maistelijoista oli kuitenkin kumonnut useamman Moskovan Muuli -drinkin villissä nuoruudessaan. Drinkin seassa inkivääriolut oli ollut varsin toimiva komponentti. Vallitsevan maailman tilanteen takia Nollapistenollabisse suosittelee kuitenkin kyseisen drinkin nimen muuttamista vaikkapa Ateenan Aasiksi, mutta siitä huolimatta tai sen takia emme välttämättä ole paras kaksikko maistelemaan nimenomaan inkivääriolutta. 


Myyntipakkauksen ulkoasu vakuutti,
sisällön vaatekerta ei.


Bissepullon ulkomuoto on silmää miellyttävä, mutta pullon koko (0,275l) oli suorastaan lapsellinen. Toisinaan olutastia jää ostamatta, jo senkin takia, jos se ei ole kuin 0,33 litran vetoinen. Avasimme kuitenkin pullot samalla hienostuneella varmuudella kuin minkä tahansa pullon ja saatuamme näppärät kierrekorkit syrjään, pääsimme kaatamaan bisset laseihimme. Kaadossa juoma käyttäytyi kuin limu, väri oli tiskivesimäinen ja vaahtoa ei ollut nimeksikään. Sekin vähä vaahto tai oikeastaan hiilihappojen kuohunta mikä kaataessa syntyi, poistui juoman pinnalta kaatokuohahduksen yhteydessä. 

Juoman kaadon jälkeen nuuhkaisimme syvään ja huomasimme inkiväärin tuoksahtavan läpi todella voimakkaasti. Sitten nostimme lasien reunat huulillemme ja maistoimme bisseä. Ensipuraisu oli todella limumainen ja aika tarkkaan kolme sekunttia bissen nielaisusta kitalaelle iski hiipien vahva inkiväärin maku. 

Kummankin testimiehen naamat vääntyilivät, sillä maku ei miellyttänyt. Bissemäisyys uupui. Paikalle osui inkiväärioluita nauttiva ambulanssihenkilö. Käskytimme hänet maistamaan bisseä. Ambulanssihenkilö otti siivut ja osasi kertoa, että kyseessä on makea inkivääriolut, jonka sokeri leikkaa mukavasti inkiväärin terävää makua. Koska ambulanssimies piti juomasta, potkimme hänet ulos kerhosta. Inkiväärin maku jäi kielelle ja kitalakeen, se viivähti palomiehen suussa pitkän aikaa, jopa niin kauan, että lopulta se oli huuhdeltava pois energiajuomalla.

Kierrekorkeissa on tyylikästä meininkiä.

Arvio: 0,5/5

Arvion luotettavuus: Arvio oli yksimielinen, mutta se jättää jonkin verran arvailuja. Myönnämme, että me emme välttämättä olleet oikeita henkilöitä arvioimaan tätä bissekategoriaa, sillä edustamme paremminkin perinteisemmän oluen makua. Halusimme kuitenkin kuulla ambulanssikuskin mielipiteen, vaikka arvioinnissamme sille ei sijaa löytynytkään. Sen verran reiluja kuitenkin olemme, että tuskin tulemme maistelemaan inkiväärioluita enempää. 

Liian pienet pullot.



Kommentit