Lidl Perlenbacher IPA non alcoholic (1.5/5)


Lidl-myymälän oluthyllystä hyökkää esiin vaaleansininen etiketti, jossa lukee isoin kirjaimin IPA Non Alcoholic. Hinta on alle euron, mikä alleviivaa, että tuote on joskus kokeiltava. Siltä seisomalta tuote ei kuitenkaan mukaan lähde.

Nollapistenollabise eli palomiesten ryyppyraati sai kuitenkin yllättyä, kun maisteluita vierestä seurannut kollega tuo tuotteen arvioitavaksi. Kun blogi kohtasi ensimmäisen sponsorinsa tai miksi ikinä häntä voidaan tässä yhteydessä tituleerata, on pienoinen yllätys, että se on kunta-alalla työskentelevä yksityishenkilö. Nollapistenollabisse kiittää kollegaa oluesta ja maistaa.

Lidl Perlenbacher IPA non alcoholic eli Lidlin alkoholiton IPA ei avaamattomana houkuttele. Ehkä nimenomaan ulkoasunsa takia se on jäänyt myymälän hyllyyn, vaikka hinta ehdottomasti käskee ostamaan. 



Pullonsuusta työntyy ohut hedelmäinen tuoksu. Lasissa väri on komea, läpikuultava tummanruskea, josta välittyy omenamehumainen meininki. Kun takaraivossa työskentelee sana IPA, antaa väri odottaa karvautta. Vaahto on suorastaan uljas, se on vaaleaa, pehmeää ja kuohkeaa. Vaahto jopa kuohui kaatotilanteessa kokeneen kaatajan hienosta kaadosta huolimatta yli. Lasissa olut korjaa ennen korkkaamista saadun vaisun tunnelman jopa odottavaksi. Tuleeko Lidl:n alle euron IPA:sta jopa yllättäjä.

Ei tule: Maku on hennon karvas, liian hento. Mieleen tulee hieman pöydällä seissyt sokeroimaton omenamehu. Vetisyys lyö läpi ja valtaa mausta isoimman tunnelman. Sivumaut eivät häiritse tuotetta eikä jälkimaussakaan oikein ole kerrottavaa.





Olut on kuitenkin hinnaltaan sellainen, että se on pakko ottaa pöydälle toisenkin kerran. Koska kaikki hinnat nousevat, on hyvä löytää kohtuuhintaisia kavereita. Jos pitää miedosta karvaudesta, Lidl Perlenbacher IPA non alcoholic voisi olla kokeilemisen arvoinen olut.


Arvio: 1.5/5


Arvion luetettavuus: Arvio on luotettava. Testaajien yhtenäinen näkemys oluen mehumaisuudesta on vankka. Oluen sponoroinut kesämies kuitenkin kehui olutta, mutta emme anna tälle juurikaan painoarvoa. Hänellä ei nimittäin ole niin laajaa kirjoa nollapistenollabisselle, että hänen arvionsa voitaisiin ottaa huomioon.








Kommentit