Stella Artois 0.0 (3.5/5)

Stella Artois alcohol free 0.0


Stella Artois Alcohol Free 0,0% -olut on pukeutunut tyylikkääseen vihreään lasipalttooseensa, jota koristaa kohokuvioitu logoteksti. Kaulaansa pullo on kietaissut valkoisen paperihuivin, joka luonnollisesti lisää ulkoasun arvokkuutta.

Lasiin kaatuu tyylikkään lageroluen näköinen ilmestys. Väri on perinteisen oluen kaltainen, kullan keltainen. Olut nostaa päällensä hienon vaalean keskivahvan vaahdon, joka vetäytyy silmissä mutta toisaalta säilyykin jonkin aikaa.

Vaahdon läpi tuoksuu oikea olut. Tuoksu on erinomainen. Ensisiemauksen jälkeen lasipullo-olut tarjoilee hieman tölkkimäistä metallinmakua, joka kuitenkin hälvenee vähitelleen. On vaikea sanoa, tottuuko suu siihen, mutta lopussa sitä tuskin huomaa. Maku paraneekein loppua kohti ja alkoholiton Stella tekee jopa, ohkaisen vaikutuksen. Toinenkin pullollinen tätä ainetta olisi mennyt helposti. Nollapistenollabisse suosittelee tätä erityisesti saunakaveriksi.


On hyvä!


Vuosittain järjestetään Stella Artois Drauhgt Master -kilpailu, jossa haetaan paremmuutta tarjoilutilanteeseen. Oikeaoppinen Stella Artois-oluen tarjoilu sisältääkin  yhdeksän eri vaihetta. Lasin pesu ja huuhtelu ovat siinä tärkeitä toimenpiteitä. Vaikka lasi oisikin tiskattu, siitä tulee juuri ennen kaatoa huuhdella rasva, tiskiainejäämät ja muut epäpuhtaudet pois, jotta ne eivät pilaa oluen luontaisia aromeja.


Tyylikäs olutastia oli kietaissut kaulaansa
arvokkaanoloisen huivin.

Kun vaalea Stella Artois -lager on valunut hanasta lasiin, pyyhkäistään ylimääräinen vaahto miekalla lasin pinnalta pois. Siten humalan kitkerimmät aromit saavat kyytiä ja olutta suojaavasta vaahtokukasta tulee kestävämpi. Jos ei satu olemaan miekkaa takataskussa, voi toimenpiteen kaiketi suorittaa vaatimattomammillakin taisteluvälineillä. Oikeaoppinen tarjoilu sinetöidään pujottamalla jalalliseen Stella Artois -lasiin mansetti ja ojentamalla se Stella Artois -teksti edellä asiakkaalle. Nollapistenollabisse ei tarvinnut Stella Artois 0.0 -oluen nauttimiseen lasia kummempaa apuvälinettä. Lasi tyhjeni silti.

Arvio: 3.5/5 

Arvion luotettavuus: Arviossa huomioitiin aiemmat samantyyppiset oluet, joten arviota on pidettävä luotettavana. Hyvä bisse ja toinenkin olisi uponnut. 



Kommentit