Festari-testariranneke mittaa promillet


Karhu-olut kehitti festarirannekkeen, jota nuolemalla voi mitata promilletason. Ranneketta testattiin Solstice-festareilla Rukalla juhannuksena 2022.
 

Festari-testarirannekkeen kertakäyttöinen älypaperi ilmoitti nuolaistessa, onko alkoholin promillemäärä ylittänyt 0,5 promillea. Promilleraja, mistä älypaperi ilmoittaa, on säädettävissä.
Testarirannekkeen teknologian on kehittänyt VTT ja oululainen bioteknologiayritys Promilless.

“Rannekkeen vastaanotto oli todella positiivista ja osa testaajista yllättyi promilletasostaan. Moni koki, että oman juhlakunnon ja promilletason seuraaminen olisi hyödyllistä festareilla ja tapahtumissa. Voi olla, että Karhun kokeilusta tulee festivaaleilla uusi normaali”, Karhu-oluen Senior Brand Manager Elli Karppinen sanoo.

Festari-testarirannekkeellaan Karhu-olut haluaa jatkaa työtään, jossa se kehottaa ihmisiä pohtimaan omaa alkoholin käyttöään ja juhlimaan vastuullisemmin. 
Karhu-olut toimi Solstice-festarin pääsponsorina ja halusi kokeilla uutta ranneketta oikeassa ja käyttöön suunnitellussa paikassa.
Nollapistenollabisse-blogi puolestaan testasi Karhun alkoholittoman 0.0 -oluen olympialätkän kisastudiossa. 
Lue tästä, miten Karhun alkoholiton sykki Nollapistenollabissen arviossa.

Nollapistenollabisse puolestaan uskoo, että nykyisesta laajasta alkoholittomien oluiden repertuaarista jokainen oluen ystävä löytää suosikkinsa. Monia alkoholittomia oluita on maun perusteella vaikea erottaa alkoholillisita oluista.

Kommentit