Playground IPA potkaisee huippupisteet (5/5)

 Posti tuo paketin blogin lukijalta. Sen sisältä paljastuu seitsemän kappaletta maisteltavia oluita. Yksi niistä on Bier vandeStreekin Playground non alcoholic IPA. Pullo on sirkusmaisine etiketteineen varsin mielenkiintoinen, ehkä kaksijakoinenkin; saako etiketistä suunnitellu ja huolitellun kuvan vai kiireessä huitaistun?

Bier Vandestreekin Playground IPA ja
mielenkiintoinen etiketti.

"Tämä alkoholiton IPA potkaisee mukavasti, juuri niinkuin IPAn kuuluukin. Tosin tämän jälkeen voi vielä hypätä autonrattiin. Tai vaikka tanssia kilpaa. Sinä päätät :)" Edellä mainitut saatesanat voi bongata etiketistä, jos malttaa tarkastella sitä huolella ennen avaamista.

Interweb kertoo Playgroundista seuraavaa: "Olut on pantu käyttämällä neljää erilaista amerikkalaista  humalatyyppiä. Tuloksena on kevyesti kitkerä olut, joka pursuaa sitrushedelmien ja trooppisten hedelmien makuja ja aromeja. Oluen fermentointi prosessissa on käytetty oikeanlaista hiivaa, jolloin oluen alkoholipitoisuus on jäänyt alle 0.5  prosenttiin eikä alkoholia ole  tarvinnut poistaa jälkikäteen."

Alkoholiton Playground -olut kuohahtaa kivaksi hatuksi pullon suulle, kun kruunukorkille annetaan kyytiä. Pullonsuussa tuoksahtaa selkeä, raikas ipamainen tuoksu. Erinomainen.


Tyylikäs ulosanti.


Lasissa olut jatkaa tuoksunsa mukaista tunnelmaa. Ulkoasultaan keltaisenruskea, samea ja tiskivesimäinen Playground nostaa pinnalleen pehmeän, hieman kellertävän vaahdon. IPA-tarjonta vaikuttaa tässä vaiheessa niin täydelliseltä, että pieni pelko hiipii puseroon.

IPA:n katkeruus ja hedelmäinen maku valtaa suualan. On pakko tehdä suulla pari äänekkäästi napsahtavaa maistamisliikettä. Ja kyllä. Maku tuntuu edelleen - se on erinomainen. Katkeruus työntyy selvästi esiin, mutta ei ole mitenkään läpitunkeva. Maku tuntuu täyteläiseltä, johon ei jää tyhjää kohtaa. Kielen päälle jää mukavankarvas jälkimaku. Mausta ei puutu mitään eikä siinä haittaa mikään. Makuaistimus säilyy, eikä se repsahda missään vaiheessa. Jos Playgroundia ei tietäisi alkoholittomaksi, luulisi helposti, että se sisältää enemmänkin prosentteja. Olut on pieteetillä tehty.


Houkuttelevaa, eikö?


Arvio: 5/5


Arvion luotettavuus: "On hyvä", molemmat palomiehet totesivat  heti ensisiemauksen jälkeen. Kuten oluen makukaan, ei myöskään palomiesten käsitys oluen laadukkuudesta muuttunut testiajon aikana. Huippupisteytykseen voidaan näin ollen luottaa.


Iso kiitos lukijalle, joka johdatteli maistelijat tällaisen huikeuden äärelle.  Pohdinnassa on oman lastin  tilaaminen.






Kommentit