Force Majeure Blond - se vaahto, se kuohkeus (4/5)

Belgialainen alkoholiton
Force Majeure Traditional Blond.

Palomiehet ammensivat lukijan kilisevästä paketista mielenkiintoisen tuttavuuden, alkoholittoman belgialaisen Force Majeure Traditional Blond -oluen. Interweb kertoo tarjokkaan olevan ruskeankeltainen, täyteläinen, miedosti humaloitu, hedelmäinen ja maltainen.

Blond-olut on yksi belgialaisen luostarioluiden lahkoista, jotka eivät välttämättä poikkea perinteisten pintahiivaoluiden tarjonnasta. Luostariolut ei sinänsä ole oluttyyli, vaan nauttijansa hengellinen mielikuva oluen alkuperälle. Luostarioluiden alkuperä kytkeytyy luostareihin, joissa munkit panivat sitä jo 500-luvulla.


Todella asiallista vaahtoa.

Palomies tiirailee lasia, johon on kaatunut vaaleanruskea ja samea hengellinen olut. Pinnalleen se on kerännyt vaalean, pehmeän ja kuohkean vaahdon, joka nousee sijoiltaan kuin paavin heltta. Onpas se jämäkkää, se on jopa puraistavissa. Ja se kestääkin. Force Majeure Traditional Blond tuoksahtaa miedosti ja erikoisesti.

Oluessa on ipamainen maku, josta tarjoutuu selvä katkeruus mutta ei mitenkään läpitunkevasti tai häiritsevästi, vaan maltillisesti ja voimakkaasti. Olut toimii hienosti ja sitä kelpaa nautiskella, eikä siitä löydy mitään mikä häiritsee. Laadukas kokonaisuus tai toisin sanoen: lyhyestä virsi kaunis.


Arvio 4/5

Arvion luotettavuus: Molemmat maistelijat liikkuivat samoin laadukkain ajatuksin aina oluen lasiin kaatamisesta aina sen viimeisen tipan nauttimiseen asti. Arviota on pidettävä luotettavana, sillä maistelualttarilla maku tunnustettiin yhteen ääneen.

Iso kiitos lukijalle, Force Majeure Traditional Blond oli miellyttävä tuttavuus.


Ei ollut pitkä, vaan lyhyestä virsi kaunis.


Kommentit