Gringo - pala Meksikoa a´la Norja (3.5/5)

Gringo - pala meksikolaisuutta Norjassa pantuna.


Norjalainen Klokk & Co -panimo yllättää meksikolaistyylisellä Gringo-oluellaan, joka pullon mallista, etiketistä ja oluen ulkoasusta päätellen voisi hyvin olla ja tulla Väli-Amerikasta. Mutta ei - Gringo tulee kylmästä Pohjolasta.

Interweb kertoo Gringon olevan kirkkaankeltainen, kevyt, keskiasteisesti humaloitu, inkiväärinen ja sitruksinen. Gringon etiketti puolestaan ilmoittaa oluen olevan höystetty lime- ja inkiväärimehulla.

Palomiehet ottivat kylmät alkoholittoman Gringot jääkaapista. Ulosanti pulloineen, päivineen oli kovin Sol-olutmainen tai Corona-olutmainen. Pullossa oli erittäin sieluton metallin välinen korkki. Jokin siinä pelotti - kopio tai liika mehumaisuus.

Gringo lähtee liikkeelle kovin coronamaisella, raikaalla tuoksulla mutta sen keskeltä työntyy jokin selvä efekti, joka pistää esiin selvästi. Toinen palomies luonnehtii keskeltä työntyvän tuoksun raudaksi ja toinen pohtii hieman ja sanoo sen olevan vaisu ja väljähtynyt hiki. On kuitenkin mainittava, että jos se tuoksu on kuin hiki ja jos hiki vois joskus ylipäätään tuoksua, niin se on tässä. Tuoksussa ei haittaa mikään, mutta esiin pistävä tunnelma on jotenkin luonnehdittava.


Kaunista katsella.

Lasissa Gringo on vaaleankeltainen, kirkas ja läpinäkyvä olut. Pinnalleen se kerää mukavan vaalean vaahdon joka kestää sijoillaan tovin.

Maku on raikas, kesäinen ja puhdas. Siitä tulee komeasti esiin lime. Onneksi inkiväärin osuus jää selvään pimentoon, jotta se ei pilaa onnistunutta fiilistä. Norjalainen alkoholiton Gringo on yllättävän hyvä, eikä siinä ole mitään mikä haittaa.


Arvio: 3.5/5


Arvion luotettavuus: Molemmat maistelijat pitivät mausta. Molemmat yllättyivät siitä. Samoilla linjoilla liikuttiin. Arvio on luotettava.

Kommentit