No Sour Losers - hyvää mutta heikkoa olutfiilistä (1/5)


Tölkin kyljessä esittäytyy melkoinen sirkus.


Bier vandeStreek tarjoilee pohjaväriltään mustan mutta muuten värikkään ja sirkusmaisen tölkkinsä sisällä erikoisen No Sour Losers -oluen. Tölkin kylkeen printattu "Non alcoholic fruited kettle sour" -teksti puolestaan antaa jo kevyen luvan tehdä johtopäätöksiä tölkin sisällöstä.

VandeStreekin No Sour Losers kaatuu lasiin vaalean tai hailakan keltaisena. Vaahtoa se kerää pinnalleen vaatimattomasti mutta sekin sulaa nopeasti pois kuin ensilumi. Olut on sameahkokin. Sen ulkoinen habitus muistuttaa erehdyttävästi siideriä.

No Sour Losersin tuoksu on raikas, ja siitä tulvahtaa sieraimiin säilykeananaksen kaltainen efekti. Perinteisemmän oluen ystävälle liiallinen hedelmäpeli ei yleensä lupaa hyvää.

Olut on juuri sitä, mitä luvataankin. Maussa on kirpeyttä ja happamuutta, se on kuin sokeritonta mehua. No Sour Losers on maukasta ja miellyttävää juotavaa. Happamuuden seasta tulee esiin hedelmä, mutta kokonaisuudesta on vaikea poimia tai nimetä yksilöitä. Olut voisi myös toimia happaman tai kirpeän juomasekoituksen osana, mutta NollaPisteNollaBissen makuisena oluena se ei oikein toimi, sillä se on rakennettu liian kauaksi perinteisestä oluesta.


Oluthenkilölle kovin hento esillepano.


No Sour Losersin tasting suoritettiin aamutuimaan, mikä koettiin vahingossa tehdyksi hyväksi ratkaisuksi. Oluen raikkaus sopi aamuun, kun taas illalla sen sointi olisi voinut olla toinen. Uni ei välttämättä tulisi niin hyvin, koska odote oluesta ei täyty kunnolla. Onneksi juotiin aamulla, ettei mennyt ilta pilalle.

NollaPisteNollaBisse suosittelee No Sour Losers -olutta siideri-ihmisille, jotka haluavat ottaa kevyen askeleen oluen suuntaan, myös inkiväärioluen ystävät saattaisivat pitää siitä. Raikas olut on varmasti omiaan kuumalla rannalla tai saunan jälkeen. Ehkä sen kirpeä meininki voisi olla omiaan tuomaan buustia rentouttavien sessioiden, kuten kellunnan jälkeen.


Arvio 1/5


Arvion luotettavuus: Arviota on pidettävä luotettavana. Maistelijat olivat oluesta yhtä mieltä. Koska siitä puuttui olutmaisuus, se ei kerännyt pisteitäkään. Ainokainen piste annettiin nimenomaan hyvästä ja maukkaasta juomasta. 


Terveisiä hollannista!


Kommentit