Fripa - IPA light (2/5)

 


Kilisevää lukijapostia! Seuraavaksi hyvin fyllatusta lähetyksestä etsiytyy käsiin lasinen tervehdys Norjasta: Fripa IPa. 

Interweb kertoo norjalaisen Klokk & Co -panimon alkoholittoman Fripa-oluen olevan hedelmäinen, raikas, lievästi kitkerä ja virkistävä IPA, joka sopii erinomaisesti thairuoan, burgerin tai tulisen ruoan huuhteluaineeksi.

Norjalainen Fripa-IPA aloittaa kovin vaatimattomasti. Väri ei tarjoile ipamaista sameutta ja vaahtokin jää heikoksi, joka häviää nopeasti pois.

Tuoksu erittää siman aromia, joka tarjoutuu läpi maustakin. IPAlle tyypllinen karvaus tuntuu aluksi puuttuvan, mutta työntyy esiin kevyesti pienellä viiveellä - ujoa takakarvausta. "Tämä on sellainen lighti IPA", toteaa toinen maistelijoista kovin osuvasti. Vaikuttaakin, että Fripaa suositellaan tulisen ruoan kaveriksi ehkä siksi, että oluen oma maku on kovin kevyt. Nollapistenollabissen maistelijat jäivät pohtimaan: "Oliko tämä IPA ensinkään?"

Nollapistenollabissen mukaan se uppoaa hienosti janojuomana, mutta hitaammassa oluthississä siitä tulee selkeä matkustaja.




Arvio 2/5 


Arvion luotettavuus: Fripa-IPA:n maku jäi molempien maistajien mielestä kovin vajaaksi. Ei eriäviä mielipiteitä. Arvio on luotettava. Nollapistenollabisse kiittää lukijaa isosta ja makuelämyksellisestä paketista.

Kommentit