Nada Pale Ale - lievästi kitkerä, lievästi hyvä (2.5/5)

Norjassa asuu pieni Amerikka.

Lukijan kilisevä lähetys tarjoilee jo toisen Klokk & Co -panimon alkoholittoman tuotteen. Kyseessä on ilmeisesti maailman ääristä loihdittu tuoteperhe, jossa satunnainen oluen panija on löytänyt Pohjois-Amerikan. Tarjolla tänään alkoholiton Nada Pale Ale, jonka interweb luonnehtii männynneulan, greipin ja sitrushedelmien tuoksuiseksi ja makuiseksi. Ja sanoo Nada Pale Alen olevan lievästi kitkerä.

Pullonsuussa alkoholiton Nada Pale Ale tuoksahtaa lievästi, siitä on tunnistettavissa oluen aromeja, mutta ei mäntyä eikä muitakaan havupuita. Oluella on tummanruskeaan viittaava väri ja sen kokomukava vaahto taipuu niin ikään ruskean puolelle.


Hyvännäköistä.


Olutta maistaessa ensimmäinen ihmetys on outo suutuntuma. Maku ei tarjoile isoja  elämyksiä, mutta toimii. Se on jännä, sillä maku on samalla väljähkö, ehkä mitäänsanomatonkin, mutta se toimii. Tyhjän maun keskeltä nousee esiin takapotkumainen takakarvaus. Siinä on ipamaista katkeruutta, joka maistuu pitkää ja vie mausta päähuomion. 0.33 litran vetoisen pullon aikana alkoholiton Nada Pale Ale parantaa kuin sika juoksuaan. Lopulta kokemus on varsin olutlasiin menevä. Ei millään muotoa huono.

Arvio 2.5/5

Arvion luotettavuus: Palomiehet ihmettelivät aluksi makua, mutta päätyivät tykkäämään siitä. Häiriötekijänä saattoi olla asema, jossa Nada joutui tyytymään takaa tulevan, järjestyksessä viimeisen, kakkosoluen asemaan. Arvio syntyi kuitenkin ilman kädenvääntöä, joten sitä voidaan pitää vähintäänkin luotettavahkona.


Maistelijat kiittävät lukijaa toimivasta makuelämyksestä!


Kannattaakokeilla.


Kommentit