A.Le Coq Jouluolut - epäilyttävä mutta hyvä (3.5/5)

A.Le Coqin jouluolut pistää miettimään.

Interwebin mukaan maultaan paahtunut, maltainen ja porterimainen, sanotaan A.Le Coq Jouluolut 0.0 -oluesta.

Etsimme kiivaasti jouluoluen kaveriksi A.Le Coqin Winter Porteria, jonka olimme äskettäin maistelleet. Olisi ollut kiva verrata saman sesongin ja saman valmistajan alkottomia oluita keskenään. Winter Porteria ei kuitenkaan enää tutun myymälän verkkosivujen mukaan ollut saatavilla.

Ei kun kruunukorkki auki. Olut tuoksuu tummalle, maltaiselle tai jollekin mämminsekaiselle. Se laskeutuu lasiin tummana, kauniina ja hieman kellertävän vaahdon kera. Vaahdossa on paljon pieniä kuplia, ja se on pehmeähköä ja kestäväkin.
Maku on hyvä, hieman makea, ja hyvällä tavalla kotikaljamainen.
Ale Coqin Jouluolut 0.0 voisi makunsa puolesta olla alkoholillinenkin tuote. Se on jäykempi tai tanakampi kuin tumma lager mutta ei sentään ehkä portteri.
Voisi toimia hyvin jouluruoan kanssa kotikaljan sijaan, jos haluaa olutmaisempaa meininkiä. Miksei A.Le Coqin alkoholiton Jouluolut istuisi kanssasi joulusaunaankin.


Hyvää joulua, toivottaa A.Le Coq!



Palomiehet eivät pysty pelkän makumuistinsa perusteella muistamaan, mille saman valmistajan A. Le Coq Winter Porter maistui, mutta sen tarkastaminen onnistuu helposti aiemmasta blogista.
Jouluoluen makuarvio näytyää kovin samanlaiselta ja annetut pisteetkin asettuvat täysin samalle tasolle kuin mitä Winter Porterista annoimme.
Olisiko tämä sittenkin Winter Porter jouluetiketissä? Korkkikin on sama.

Arvio: 3,5/5

Arvion luotettavuus: Ei syntynyt soraääniä tätä olutta siemaillessa. Arvio on luotettava ja jopa vertaisarvioitu alkoholittoman A. Le Coq Winter Porter -arvion kera.

Kannattaa korkata!


Kommentit