BrewDog Punk Af - kuin vahvasti laimennettu IPA (1.5/5)

BrewDogin Punk Af ja alkoholivapaa IPA.

BrewDog Punk Af on alkoholivapaa IPA-olut. Se on pantu Skotlannin Ellonissa. Alkoholittomalla BrewDog Punk Affilla oli kovat odotukset, sillä sen keskiolutversiossa on kivasti luonnetta. Interwebin syövereistä skottivahvistukselle tarjoillaan tällaista luonnehdintaa: kullankeltainen, keskitäyteläinen, voimakkaasti humaloitu, karamellimaltainen, greippinen, yrttinen ja hennon havuinen.

Alkoholiton BrewDog Punk Af tuoksahtaa vaisusti kuin yli yön lasissa seissyt olut. Pullon suusta heti avaamisen jälkeen on aistittavissa raikas mutta vaisu tuoksu - jonkun mielestä varmaan hedelmäinenkin.

Skotlantilainen IPA kaatuu lasiin vaaleankeltaisena, vaisun sameana ja tiskivesimäisenä kokonaisuutena. Sen pintaan kertynyt todella niukka vaahto, joka haihtuu lasista ennen kuin siitä ehtii saada selkeän kuvan tai luonnehdinnan.

Maku on lähes olematon - kuin vedellä loppuun saakka ohennettu IPA-olut. Ensipuraisu on hampaaton ja laimennettu olut -efektin seasta on hankala löytää tartuntapintaa. Vaisu jälkimaku tuo kielelle aavistuksen  oikein ohutta karvautta, jämäkkää ipamaisuutta tästä ei löydy. On todettava, että on hienoa, että on olemassa niinkin kehittyneitä makuaisteja, jotka voivat aistia tästä oluesta voimakkaan humaloinnin.

Mihin alkoholitonta BrewDog Punk Af IPA voisi sitten suositella? Kuumassa saunassa tai helteisen kelin janojuomana se varmasti uppoaisi helposti. IPA-kiimaa tämä ei taltuta.


Arvio: 1,5/5

Arvion luotettavuus: Palomiehet puhuivat samaa kieltä heti ensisiemauksesta alkaen. Arvio on luotettava.





Kommentit