Estrella - ei niin tähti olut (2.5/5)

 

Pari ja puoli tähteä espanjalaiselle tähtioluelle.

Espanjalainen alkoholiton Estrella Damm -olut on nimensä mukaisesti täysin alkoholista vapaa. Sen alkoholillista versiota on valmistettu Barcelonassa vuodesta 1876 alkaen.

Interwebissä alkoholitonta Estrella Dammia kuvaillaan seuraavasti: Keltainen, kullankeltainen, kevyt, kirkas, maltainen, sitruksinen, mausteinen ja keskiasteisesti humaloitu.

Palomiesten nauttima alkoholiton Estrella Damm on kullankeltainen, mutta vähäisesti liikkuva lager-olut. Se nostaa pintaansa vaalean, hennon vaahdon, jota on aluksi kohtalaisesti, mutta joka tekee hyvin nopean katoamistempun. 
Alkoholittoman Estrella Damm:n tuoksu on mitäänsanomaton.

Maku on aluksi hyvin olutmainen, mutta laskeuduttuaan suuhun ja ihmiskehon syövereihin, se jättää erikoisen tunnelman. Tunnelma on vaisu, vetinenkin, mutta jotenkin sen taustalta tai reunoilta kumpuaa pirteitä pirskahduksia. On Estrellalla mahdollisuuksiakin, se ei millään muotoa ole huono, ei oikeastaan keskinkertainenkaan, mutta ei sitä miksikään el clásicoksikaan voi luonnehtia. Estrella siis toimii. Maultaan se on mainio perusolut, mutta ulkoinen esiinmarssi jättää paljon toivomisen varaa.

Arvio: 2.5/5

Arvioon luotettavuus: Arvio muodostui mielenkiinnolla ja syntyjä syviä pohtien, ehkä laista toiseen pirskahdellen. Vaikka arvio oli yksimielinen, se saattaa kimpoilevuudessaan asettaa häilyvän kysymysmerkin. Arvio on varovaisen luotettava.



Estrella on espanjan kieltä ja se tarkoittaa tähteä,
mutta aivan tähtiin tällä oluella ei kuitenkaan nousta.



Kommentit