Menabrea, italialainen alkoholiton lager. |
Vuonna 1864 italialainen Giuseppe Menabrea perusti panimon maan pohjoisosaan Italian Alppien juurelle. Biellan kaupunkiin asettunut panimo löysi kerralla niin hyvän paikan, että panimo on perustamispaikallaan edelleen (2022). Panimon vetovastuu on aina siirtynyt jälkikasvulle, ja oluiden etiketistä on yhtä usein selvinnyt vastuullisen nimi.
Menabrea-oluissa käytetään Ranskan Champagnen maakunnassa kasvatettua ohraa. Humala puolestaan on peräisin Saksan Baijerista, tarkemmin Hallertausta. Ja vesi virtaa sammioihin Alppien vuoristosta.
Interweb kertoo alkoholittomasta Menabreasta (0,0%) seuraavaa: Raikkaan täyteläinen, miellyttävästi humaloitu ja tasapainoinen maku. Tiivis vaahtokukka.
Nollapistenollabisse kertoo Pohjois-Italian ylpeydestä seuraavaa: Vaaleassa oluessa on vaalea kevyt mutta kestävä vaahto. Mieto lagerin tuoksu leijailee vaisusti mutta olutmaisesti. Väri yhdistettynä tuoksuun ei vielä lupaa kovin paljon, vaikka vaahto toimii erinomaisesti.
Menabrea on hyvä olut. |
Kommentit
Lähetä kommentti