Starpramen - jämäkkä alku mutta veto loppuu (3/5)

Starpramen Non Alcogolic Tsekin Prahasta.


Tsekin pääkaupungista, Prahasta kotoisin oleva alkoholiton Starpramen töytää kaveriksi lätkän kisastudioon. Kun joukkueet kävivät toistensa kaatoon jäällä, testaajat tekivät saman tsekkibisselle.

Interwebin mukaan Staropramen Non Alcoholic on tšekkiläinen premiumlager, joka on valmistettu maan olutperinteitä kunnioittaen. Valmistuksessa on kuulemma käytetty laadukkaita raaka-aineita ja oluen kerrotaan erottuvan modernisti muista tšekkiläisistä olutmerkeistä. 

Staropramen-oluessa käytetään Saazer-humalaa, joka on huolellisesti poimittua, minkä jälkeen se ujuttautuu osaksi panimomestareiden salaista reseptiä.

Staropramenin alkoholiton lager on voittanut lukuisia maineikkaita palkintoja Tšekeissä, kuten esimerkiksi Gold Beer Seal - ja Gold Cup Pivex -olutkilpailut.

Suomalaisen testaajan silmään oluessa on hyvä keltainen väri ja kaunis valkoinen vaahto. Maultaan se on hyvin perinteinen lager, jonka veto hieman vähenee jälkimakua kohti. Kokonaisuus lässähtää aavistuksen.
Tsekkiläinen ystävä on kuitenkin varsin juotavaa perusolutta, joka saa lopulta tuomariston fiiliksiä puolelleen. Tätä kannattaa maistaa toisenkin kerran.




Arvio: 3/5

Arvioon luotettavuus: Toimivaa perusolutta on vaikea arvioida, koska se maistuu sellaiselle kuin pitääkin. Mikä numero toimivalle vaalealle lagerille pitäisi antaa. Pitäisikö sen perusmausta odottaa jotakin erikoista sävyä, kun se kuitenkin toimii, koska se on perusmuottiin väännetty. Maistelijat olivat hyvin samoillla linjoilla. Arvio on luotettava.

Kommentit