Warsteiner - huikeutta peruselementein (4/5)

 

- Das Einzig Whare -

Konrad Cramerin perusti  Warsteiner Brauerei Haus Cramer KG -panimon vuonna 1753. Panimon nimi ja tuotemerkki tulevat saksalaisen Warstein-kaupungin mukaan. Sinne tehdas aikoinaan perustettiin.

Warsteiner fresh 0.0 -olutpullon etiketissä lukee: "Full Warsteiner taste." Nollapistenollabisse selvitti, pitääkö lupaus paikkansa. Interwebin syvät rivit kirjoittivat seuraavanlaista luonnehdintaa: kullankeltainen, keskitäyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, viljainen, kevyen hedelmäinen ja riisimuroinen.

Sitten on palomiesten arvion vuoro. Suut eivät ole tuohesta heilläkään.


Warsteiner ja tyylikäs valkoinen huntu.




Warsteiner 0.0 tuoksuu voimakkaasti. Efektistä on tunnistettavissa rehellinen lalgerolut. Ei kikkoja, ei koukkuja, vaan suora ja perinteinen vaalea lager. Alkoholittoman Warsteinerin väri jatkaa tuoksun linjalla. Ja kun sen päälle laskeutuu runsas vaahto, hipoo esillepano täydellistä tuotetta - oluen ulkoiset perusteet ovat oikealla tavalla kunnossa. Kaikesta huomaa tähän mennessä, että tarjolla on hyvä olut. Mutta minkälainen kakku lopulta on? Onko se vain päältä kaunis?

Huokoinen vaahto laskee nopeahkosti ja vähenee ratkaisevasti viimeistään silloin, kun ensimmäinen hienovarainen siemaus tavoittaa suun ja maunaistimiskoneiston. Nollapistenollabisse on oikeasti valmis tunnustamaan hyvän oluen - miten käy?

Ja kyllä - maku on tyylikäs. Sillä on otteen ottava ensipuraisu, joka ei hellitä. Maku on tyylikäs ja täynnä ilmeikkyyttä. Siinä on terävyyttä, mutta se ei pistä. Se säilyttää ryhtinsä alusta loppuun. Warsteiner on jämäkkä tasapainoinen peruslager.  Se vaikuttaa tasapainoiselta ja hyvin tehdyltä.  Jälkimaku ei hyökkää, mutta niputtaa kokonaisuuden mukavasti.

"Perusolut" on Warsteineristä vähän sanottu, mutta se jotenkin pitää paikkansa. Jos perusasioita voi hallita  laadukkaasti ja kiitettävästi, niin tämä on sellainen olut. Warsteiner on osoitus siitä, että perusasioita tekemällä ja tavoittelemalla voidaan päästä huikeaan lopputulokseen. 


Oikein freesi tuttavuus.



Arvio 4/5

Arvion luotettavuus: Hyvin yksimielinen laadun tunnustus. Arvio on jämpti, jämäkkä ja yhdessä lausuttu.



Kommentit