Asahi Dry Zero - tylsämiekkainen samurai (1.5/5)

Kuinka pärjää japanilainen samurai
alkoholittomien  oluiden  taistelukentällä?

Asahi Dry Zero, alkoholiton lager tulee tällä kertaa Japanista. Interwebin verkostoissa Asahi Dry Zero -olut ei esiinny kovinkaan näkyvästi ja tätä ennen siitä saa suorastaan etsiä luonnehdintoja. 

Japanilaisen Asahi Dry Zeron alkoholiversiosta sen sijaan kerrotaan, että olut on kehitetty vuonna 1987, jolloin se suunniteltiin jokaisen makunystyröitä hiveleväksi. Palomiesmaistelijoiden näkemyksen mukaan pyrkimys on mahdoton. Onko tavoite vienyt Asahin lopulta kovin mauttomalle tielle? Kaikkien miellyttäminen voi olla kaksiteräinen miekka, jossa makuterä on vaarassa jäädä kovin tylsäksi. Miten japanilaisen samurain käy?

Asahia lasissa ja hopeisessa haarniskassaan.

Asahi Dry Zero tarjoilee tuoksussaan skumppamaisia aromeja. Myös oluen väri viittaa vahvasti skumpan suuntaan. Vaalea vaahto on hieno ja hento - kevyt. Lasin pohjalta nousee isohkoja kuplia.

Maku on suoraan sanottuna hieman mitäänsanomaton, siitä on hankala löytää kevyttäkään pistoa. Lopussa tarkkasuinen saattaa löytää aavistuksen verran karvautta, mikä kuitenkin kääntynee muuten kokonaisvaltaisen raikkaassa esintulossa ripaukseksi tunkkaisuutta. Nopea oluen kiskoja huomaa kuitenkin vain raikkauden, joka jättää kysymyksen: Miltä se oikein maistui?

Asahi Dry Zero vaikuttaa nimensä mukaisesti - kuivaksi poltetulta oluelta, josta on vaikea löytää varsinaista makua. "Se on hyvin ja loppuun asti keitelty, sillä alkoholia eikä makua ole juurikaan jäänyt - vaan ainoastaan väljähtyneitä häivähdyksiä”, todetaan kahden henkilön mittaisesta raatirivistöstä.

"Jos tämä todella on Japanin 'n:o1' -olut, niin mitään bissematkaa sinne tuskin kannattaa järjestää”, raati pohtii. Silti on todettava, että maku ei missään tapauksessa ollut huono, vaan sitä ei oikeastaan ollut. Tämän takia Asahi Dry Zero -olut saattaisi sopia tilanteeseen kuin tilanteeseen tai ruoan kuin ruoan kanssa nautittavaksi.

Veljekset hopeanharmaissa kostyymeissaan.


Arvio: 1.5/5

Arvion luotettavuus: Palomiesten suut kävivät samaan tahtiin. Monien maiskutusliikkeiden jälkeen he olivat hyvin samaa mieltä. Arvio on luotettava.

Kommentit