Leffe Blonde - jynkeä tuoksahdus luostarin syövereistä (4/5)


Pale ale Belgiasta.


Leffe Blonde 0.0 on belgialainen pale ale -olut. Interwebin mukaan Leffe Blonden mausteiseen makuun sekoittuu banaanikakkua, aprikoosia, vaaleaa leipää, neilikkaa ja sirtrushedelmiä. Tästä huolimatta Nollapistenollabisse lähti ennakkoluulottomasti etsimään oluen makua

Leffe Blonde 0.0 tarjoutuu lasissa hyvän värisenä, komean keltaisena ja sameana. Ilmava kevytvaahtohattu istahtaa päälaellensa valkeana.

Imelähkö vahva tuoksu leijailee sieraimiin. Sitä haistelee mielellään. Tuoksu ei ole millään muotoa tyypilinen 0.0-tuoksu, vaan tyypillistä alkoholitonta tuoksua selvästi voimakkaampi.

Hyvältä näyttää ja maistuu.

Myös maku on vahva. Se on makea ja täyteläisyyttä tavoitteleva, ikäänkuin alkoholillisen version vähemmän kypsynyt pikkuveli. Vaikka makua on poikkeuksellisen paljon, se ei ole liian tuhti.

Leffe Blonde 0.0 saa Nollapistenollabissen kaikkien aikojen ensimmäisen OHO (oikein hyvä olut) -sertifikaatin. Sertifikaatti on ensimmäinen laatuaan siksi, että se otettiin käyttöön blogin 1-vuotisgaalassa Runebergin päivänä vuonna 2023.

Arvio 4/5

Arvion luotettavuus: Arvion yhteydessä käytiin seuraava keskustelu:
"Tämä on ehdottomasti vähintään kolmen pisteen olut."
"Olisko jopa enemmän?"
"On se nelonen."
"Niin on."
Ei hajaääniä.




Kommentit