Hoegaarden - välimalli miinus (2/5)

Tölkkivehnää Belgiasta.

Nollapistenollabissen sokkotesti luokitellaan kuulemma jo legendaariseksi. Sellainen pannaan käyntiin nyt kun belgialainen vehnäolut Hoegaarden 0.0 ottaa mittaa vahvemmasta velljestään.

Hoegaardenit näyttävät lasissa samankaltaisilta, toinen niistä on kuitenkin hieman tummempi keltainen. läpikuultamattomia molemmat. Molemmat tekevät pintaansa myös kivan ohuen vaahdon, valkoisen. Silmämääräisesti ei pysty erottelemaan alkoholitonta ja alkoholillista versiota toisistaan.

Vaaleammassa oluessa on vehnäoluelle tyypillinen tuoksu. Tummempi tuoksuu heikommin, siinä on tujaus kiuasefektiä sekä vaaleaa ollutta makeampi ote. Ei kuitenkaan mitään selkeää eroa. Vaahto kaikkoaa molemmista oluista yhtä nopeasti.


Vehnät lasissa.

Tummempi olut maistuu makeahkosti, maku sopii jollain lailla vehnäoluelle. Vaaleampi ei maistu juuri millekään. Se on vetinen ja monien vehnäoluiden tapaan aavistuksen tunkkainen. 

Tuoksun perusteella tummempi on alkoholiton. On kuitenkin maisteltava pari kertaa, ennen kuin tekee  päätöksen. Mauissa on selvä ero, mutta holiton voisi silti olla kumpi tahansa. Arvioidaan makeampi ja tummempi Hoegaarden alkoholittomaksi. Lopulta sokkopäätöstä oli tekemässä useampikin maistelija.
Kaikki arvasivat oikein. 

Hoegaarden on suhteellisen tuore olut,
sen juuret asettuvat kultaiselle 60-luvulle.

On vaikea luonnehtia alkoholitonta Hoegaardenia. Maku on makeahko, mehumainen ja jälkimausta nousee vehnän tunkkaisuus. Makeus jää kielelle kuin tahma, joka liimaa kielen kitalakeen. Tilanne vaatii vesihuuhtelun, jotta tahma lähtee pois.
Toisaalta kokemus oli heikko, toisaalta ei. Alkoholiton Hoegaarden ei ollut mitenkään pahaa, mutta tuotteesta tuli mieleen lähinnä Viron Sadam marketin kopio.

Arvio: 2/5

Arvion luotettavuus: Alkoholiton Hoegaarden ei ollut mitenkään pahaa mutta ei mitenkään hyvääkään.
Arvio istui paikalleen helpolla neuvottelulla. Rima väpättää vieläkin, toinen maistaja olisi saattanut nostaa arviota puolikkaalla pinnalla ja toinen maistaja olisi voinut laskea puolikkaalla pisteellä. Arvio asettuu mukavasti toleranssin 1,5-2,5 väliin.


Veljekset Hoegaarden.



Kommentit