Free Gelato Bianco Ice Cream Sour - ihme maitoa (0.5/5)

Tämä tuotesarja on elävä esimerkki siitä,
että kahta hyvää raaka-ainetta sekoittamalla
voi lopputulos mennä pahan kerran metsään.

Edelleenkin on hämmästyttävää, että puolalainen Funky Fluid -panimo on ryhtynyt tähän; tekemään jäätelöstä olutta. Huonolta kuulostava idea ei vaikuta kantavan ajatusta pitemmälle. Pehmiksen kuva oluttölkin kyljessä lupaa aivan jotain muuta kuin olutta. Se on positiivista, sillä siinä kohdassa etiketti ei valehtele.

Tätä ei voi tituleerata olueksi, joten puhutaan nimillä, Free Gelato Bianco Ice Cream Sour tuoksuu hieman vaniljajäätelömäisesti, raikkaasti ja makeahkosti, ehkä jonkin verran myös säilykepersikkamaisesti.

Väri on maitomainen, valeankellertävä, joka tuo mieleen vaniljaesanssilla ryyditetyn protetiinijuoman tai auringonpaahteessa Koskenkorvapulloon eltaantuneen eväsmaidon. Suoraan sanottuna ulosanti on luotaantyöntävä tai jopa kamala.

Kaadettaessa juoman pintaan ilmaantuu ilmakuplia, vaahdon alkua tai poretablettimaisia poreita. Ne väistyvät kuitenkin maitomaisen nesteen pinnalta ennen ensisiemausta. Lopputulos on, että karmeahko juoma esittäytyy melko yksiselitteisesti ja karusti.

Maku on karvas ja hapan, minkäänlaisia olutmaisia viitteitä juoma ei sisällä lukuun ottamatta kuoressa olevaa pienellä painettua tekstiä: "non-alcoholic beer: pale, unfiltered, pasteurized." Jälkimaussa karvauden sekaan tarjoutuu ohuesti vaniljaa. Juoman eduksi on laskettava se, että se maistuu monin verroin paremmalta kuin miltä se näyttää. Mutta edelleenkään juoma ei ole sellaista, jonka voisimme ymmärtää oluena. Pidetään jatkossa jätskit jätskinä ja oluet oluena.

Pariin siemaukseen jäänyt makuelämys nostatti perimmäisen kysymyksen: Jos haluaa oluen, miksi ostaa tällainen?

Oluttako - kamala näytös.


Arvio: 0.5/5

Arvion luotettavuus: Maistelijoita oli tällä kertaa vain yksi. Vaikka maistelusta pois jääneen kollegan maku on tiedossa jo noin 80 nautitun oluen perusteella, jättää vajaamiehitys arvioon pienen aukon tai kysymysmerkin. 

Arviosta huolimatta Nollapistenollabisse kiittää uskollista tukijaansa, joka toimitti tämänkin tuotteen maisteltavaksi.


Kommentit