Paulaner Weissbier 0.0 - legenda kärsi puolen litran kirouksesta (1.5/5)

Legendaarinen Paulaner-vehnäolut alkoholittomana.

 

Interwebin syövereissä kerrotaan, että 1600-luvun Muncheniin perustettiin italialaisperäinen Paulan Pyhän Fransiskuksen veljeskunnsn luostari, jossa munkit panivat bisseä jo 1631. Panimo maallistettiin 1800-luvun alussa, ja legendaarinen saksalaispanimo Paulaner Brauerei GmbH & Co KG nimettiin sen mukaan.   
Nykyään Paulaner on Baijerin suurin panimo ja se tuottaa vuositain noin 2,6 miljoonaa hehtolitraa olutta.


Merkistä lähtee!


Odotukset Paulaner Weissbier 0.0:sta ovat tapissaan, kun se asetellaan testipenkkiin; siinä on nyt legendaarisen panimon lehendaarinen vehnäolut - tai oikeastaan sen alkoholiton versio. Interweb kertoo siitä, että olut on: ”Raikas ja maukas alkoholiton versio klassikkovehnäoluesta.”


Plussaa ennen maistoa tulee isosta potusta! Puolen litran leili on harvinaista herkkua alkoholittomien oluiden repertuaarissa.


Oikein hieno vaalea vaahto, on pehmeä, jopa samettinen. Vaahto ripustautuu maistelijan viiksisiivilään luin pehmeä suojalumi kuusen oksalle. Väri on vehnäoluen mukainen, samea ja tummankeltainen - erityäin kaunis.

Tuoksussa aavistus kiuasefektiä, mutta ei lajille tyypillistä tuoksua. Paulaner 0.0 maistuu vetiselle, eikä siitä kehity vehnäoluen kaltaista makuaistimusta. Tuoksun kevyt kiuasefekti jatkuu häivähdyksenä sekä varsinsisessa että jälkimaussa. Jää sellainen vaikutelma, että vehnäoluen maku jää piippuun tai sen ruuti on märkää - se ei kerta ksikkiaan lähde ja jää tyystin uupumaan. Mutta toisaslta maussa ei ollut mitään häiritsevääkään. 

Kokemus Paulaner 0.0 vehnäoluesta ei houkuttele hankkimaan toista. Nollapistenollabissen maistiaisissa puolilitraisten alkoholittomien oluiden ylle on laskeutunut selkeä kirous - niin paljon, kun 0.33 litran vetoiselle oluelle on odoteltu lisää tilavuutta, on puolilitraisen tuotteen testauksessa lähes poikkeuksetta koettu pettymys. Naaman nyrpistyksiä ovat tarjoilleet vuorollaan niin Bavaria, Karksi kuin legendaarinen Guinnesskin. Langetkoon tästä lähtienheikon puolilitraisen ylle ”puolen litran kirous”.


Erittäin kaunis tarjoilu.


Arvio: 1,5/5


Arvion luotettavuus: Toinrn maistaja kysyy: ”olisko puolitoista?” Toinen vastaa siihen, että: ”ei missään tapauksessa yli kahta.” Arvio on luotettava.






Kommentit